Kimi Räikkönen liittyy Sauberiin vuonna 2019

Kimi Räikkösen nettoarvo paljastuu kun F1 tähti vahvistaa siirtyvänsä Sauberin tiimiin vuonna 2019. Suomalainen Formula 1 kuski ja vuoden 2007 maailmanmestari Kimi Räikkönen jättää Ferrarin jo toisen kerran vuoden 2018 kauden lopussa ja palaa Sauberin talliin, josta hänen F1 matkansa alkoi. Räikkönen, joka tunnetaan Icemaninä hänen äärimmäisen lyhyiden haastatteluvastaustensa ansiosta, liittyi Sauberin tiimiin vuonna 2001, jolloin hänellä oli vain 23 rallia takanaan mutta hänestä on sittemmin tullut kaikkien aikojen yhtenäisin Formula 1 -kuski, ja voitti Drivers’ Championshipin vuonna 2007, päihittäen Lewis Hamiltonin yhdellä pisteellä. Räikkösen nykyinen tiimi Ferrari ilmoitti syyskuussa 2018, että Räikkönen lähtee Sauberin joukkueeseen kahden vuoden sopimuksella.

Kimi Räikkösen tausta

Kimi syntyi Espoossa 17. lokakuuta 1979. Hänen omien nettisivujensa mukaan hän istui poljin autossa kolmen vuoden ikäisenä, ennen kuin hän menestyi karting-kuljettajana kymmenen vuoden ikäisenä. Hän valmistui European Formula Super A -mestaruuskilpailuun 90-luvun loppupuolella ennen kuin hän voitti British Formula talvisarjan vuonna 1999.

Räikkösen rauhallisuus ratin takana teki David Robertsoniin, kuljettajamanageriin, vaikutuksen, jonka takia hän suositteli F1 Sauberin tiimin omistajan Peter Sauberin antamaan Räikköselle mahdollisuuden näyttää taitonsa kolmen päivän testissä.

Sauber muistelee Räikkösen tyyntä käyttäytymistä, joka kuitenkin heijasti täydellistä omistautumista ja panostamista. “Hänen kehonkielensä oli niin tunteeton mutta täysin keskittynyt, hän antoi sellaisen vaikutelman, että jos hän kävelisi sinua päin, hän voisi kulkea suoraan sinun lävitsesi huomaamatta mitään. Ajattelin että tämä kaveri on todella outo.”

Kimillä oli vahva debyytti F1 2001-kauden aikana, jossa hän otti 9 pistettä ja päätyi kymmenennelle sijalle kuljettajien mestaruuskilpailussa. Huhun mukaan Räikkönen oli syvässä unessa vain kolmekymmentä minuuttia ennen ensimmäistä F1 -kisaansa Australian Melbourne Grand Prix -tapahtumassa vuonna 2001. Hänet oli herätettävä unestaan kilpailuja varten, mutta sijoittui sitten kuudenneksi koko kilpailussa.

Räikkönen vaihtaa tallia

Seuraavana kautena Räikkönen vakuutti tarpeeksi saadakseen tarjouksen sopimuksesta McLarenin kanssa. Hän kilpaili McLaren tiimissä vuosina 2002 – 2006. Ensimmäisellä kaudellaan hän otti kolme kolmoissijaa ja McLarenin kanssa yhden kakkossijan.

Vuonna 2007, hänen ensimmäisen Ferrari kautensa aikana, Räikkönen voitti kuljettajien mestaruuden, voittaen kuusi Grand Prix -kilpailua, viimeinen Brasiliassa, joka varmisti mestaruuden vain yhdellä pisteellä. Kimin viimeisen Ferrari -kauden aikana huhuja alkoi kiertää Kimin ilmoittamasta kiinnostuksen puutteesta, joka näkyi hänen huonossa menestyksessään. Joukkue voitti vain Belgian Grand Prixin vuonna 2009.

Räikkönen jätti formulat kahdeksi vuodeksi 2010 – 2011 ja lähti kokeilemaan onneaan rallikuljettajana. Kahden pettymyksiksi jääneen kauden jälkeen hän palasi F1 pariin, ja allekirjoitti sopimuksen Lotusin kanssa vuonna 2012. Vuonna 2014 Räikkönen kuitenkin palasi Ferrarille, mutta Sebastian Vettel suoriutui häntä paremmin 2015 kaudesta eteenpäin ja Räikkönen palveli sivuroolissa 2017 kauden aikana, eikä voittanut yhtäkään kisaa, kun taas Vettel voitti viisi. Syyskuussa 2018 Räikkönen ilmoittikin palaavansa Sauberin tallin tiimiin vuosiksi 2019 – 2020.

Mikä hänen nettoarvonsa sitten on?

Kimi Räikkösen nettoarvo on arvioitu olevan 138 miljoonaa puntaa (noin 173 miljoonaa euroa) Celebrity Net Worthin mukaan. Vuonna 2008 Räikkönen sijoittui viidenneksi korkeimman palkkion saaneiden urheilijoiden listalla 44 miljoonalla dollarilla. Seuraavana vuonna hän sijoittui listalla toiseksi 45 miljoonalla dollarilla vuoden aikana. Vuonna 2015 Räikkönen sijoittui kolmanneksi rikkaimmaksi F1 kuljettajaksi, jonka omaisuus oli 180 miljoonaa dollaria. Vuoteen 2017 mennessä Räikkösen vuosipalkka putosi vain 7 miljoonaan dollariin, kun hän allekirjoitti yhden vuoden sopimuksen Ferrarin kanssa.